Monday, 9 February 2009

For Gaza with love, a forum


I wonder, bila la pulak sheffield nak buat forum jemput penceramah best2 ni...

Jemput Ustaz maszlee, Dr. Asri, Ustz. Zaharuddin ke...

9 comments:

Iman said...

betul tu..sy teringin nak jemput Ustaz Asri, ada tanya dia waktu jumpa hari tu, but dia suruh email sbb dh ada long list event.

alya said...

setuju jugak. sgt best kalau ade event2 ilmiah dgn panel2 yg best mcm ni. hmm kalau ramai yg berminat, boleh je kite usahakan kat sheffield ni..kan? :)

ana muslim said...

.

to iman : Ustaz Asri tu kawan Ustaz Maszlee so senang sket la kot MSM dlm forum kat atas tu nak jemput...kene book awal2 la, mana tahu ada rezki dapat...

to Alya : sapa ek alya ni? yep.. cubalah usahakan..banyak org yg leh benefit...gabungkan SMSA tu dan PMPMS..baru la berbaloi penceramah2 best ni datang..

Iman said...

hmm tu la kalau bleh jemput Ustaz Mazlee skali pun lagi bagus.

I was thinking about the most effective topic to move people's mind.Sbnrnya sy rancang nk buat under Club UMNO.Sbb org UMNO ni Melayu dan pastinya Islam la.

It will be great if we can channel rakyat's money to the right way.

If akak ada suggested topic pun ok jg.

ana muslim said...

To Iman : tajuk apa ek..kak rasa utk masa ini pasal palestin lah,gaza ..sbb nya banyak juga benda inside yg kita tak tahu tentangnya, dan juga menarik tgk view pencermaah2 diatas, n leh sedarkan ramai org lagi...pLUS mrk dh tak perlu prepare dua kali, amik je apa yg mrk bentangkan kat london ari tu je...save time derang, so lagi besar chance utk dtg kesini..

psl bawah kelab umno...kak x kisah je, cumanya, as we know, ada gak org2 yg allergic ngan kelab ni..hehe, sayang la sbb alang2 jemput penceramah2 best ni, baik la seme satu sheffield dtg tak kira background...

tapi kalau persatuan2 lain x jalan pun, drp xde langsung, boleh je kelab umno mulakan...cumanya, i wonder ustaz asri nk mai ka dgn jemputan kelab umno? wallahu a'lam

Iman said...

allergic tu la masalahnya...sy ingt kan bagus kalau dia bleh sentuh sikit pasal tanggungjawab muslim terhadap isu ni.kupas sikit ke pasal kepimpinan Zionism yg mmg hebat tu.

Betul jg kata akak,if tajuk sama sng dorg nak bentang nnti.kalau nk wat cepat2 pun laju je dorg leh accept.

Erm actually yg saya jumpa dia aritu pun bawah anjuran Kelab Umno Manchester.Sbb Perlembagaan UMNO luar negara sbnrnya Utk Kebajukan Malays kat sini.Perception org terhadap kelab tu yg menjadi isu.Tapi tak salahkan sesiapa la.Sy pun muak dgn UMNO yg asyik nak sampaikan politic mcm takde hal lain.

ana muslim said...

hehe @ muak :)

boleh, jemput la mrk, tajuk iman kata tu pun ok, leh kaitkan ngan palestin gak...menarik gak nak gi dgr...

kalau dh dpt, promo jugak kat post grads sheffield...

let me know kalau ada progress :)

Iman said...

iAllah.sy dah bukan ajk Kelab UMNO tp akan bg proposal ni nti next meeting.Maybe Dibah N yg akan carry.Abbad cm suka je ajak ustaz2 ni.

ana muslim said...

hehe ok.