Thursday, 22 October 2009

Question Time


Baru sudah tgk debate Question Time di BBC One... kali ni nye session diadakan di LOndon dan yg havoc nye sbb wakil drp part British National Party (BNP) pun di jemput. Parti ni di UK mmg terkenal dgn racist nya, membenci dan mahukan UK ni diduduki oleh org putih sahaja...

Menarik juga la debatenya...debate ni bagus sbb nye audience dia di ambil drp org local kawasan tu...kali ni org London, next week di wales, lepas tu di reading...asyik tukar2 tempat...pastu menteri2 di jemput ke debate tersebut dan audience seme yg sediakan soalan buat mrk...so leh la tgk apa polisi2 mrk dan bgaimana mrk kontrol diri mrk..

Kali ni BNP mmg kene teruk la..seme duk mengata dia...ye la, nak UK semenya org putih, mana boleh...ramai org2 afrika dan pakistani di UK ni...mana mrk nak letak mrk semua..

Anyhow, ada satu soalan tentang patut ke ada sorang pemberita tulis artikel mengutuk penyanyi boyzone yg mati baru2 ni... mengutuk kehidupan gay life dia...menteri2 kat situ semuanya cam membantah artikel tersebut dan kata org2 homosexual ni BERHAK dgn lifestyle mrk dan tak patut dingatakan sebegitu...

salah seorang menteri di depan tu, mewakili conservative party adalah org ISlam, pompuan tapi x pakai tudung...jadi mula2 nampak la dia nak mengelak soalan tu, tapi ditanya kembali, akhirnya dia yg mewakili conservative party terpaksa la kata yes, i agree that civil marriage is acceptable (bkn ayat sebenar tp maksud camtu, lupa dah ayat sebenar dia)...

Sorang je yg kata homosexual ni karut dan pervert, tak patut langsung diajar di sekolah2 rendah dan drp awal lagi parti dia kata UK law sepatutnya mengharamkan gay dan lesbian adalah menteri drp BNP tersebut, huhuhu...

So, masa duk dgr debate tu, saya terfikir, hishhh, beginilah politician terpaksa kadang2 tu mengorbankan prisip agama utk prinsip party...which i can never and will never accept...kesian ke makcik tu, habislah dia...kaum Lut habis kene hujan api dan batu dan di terbalikkan just because kes homoseksual ni la...dan org2 ni semua menyokong dan membenarkan homoseksual ni berlaku...

Dunia akhir zaman....tapi ye la, komplikated la Islam nak masuk dlm dunia politik UK ni...perlu masuk utk defend muslim's right di sini tapi mesti letak clear boundary..otherwise entah2 kita menidakkan akidah kita nanti, nauzubillah...

Ni politik UK, politik malaysia pun macam2 cerita lagi...iskk...

Sekian dulu drp bilik berita 46 broomwalk :)

1 comment:

hurin said...

anda kurg mahir bercakap menyebabkan usrah kurg menarik?
sudah lama berusrah tapi makin hari makin bosan?
tiada kelainan dlm usrah?

JOM MERIAHKAN USRAH!!!

CReaTiVe SiFu(CS) ingin memperkenalkan produk terbaru kami iaitu eBook 100 permainan islami.
Dengan HANYAdengan RM10 anda akan mendapat:
- 100 modul permainan islami (yg sesuai utk usrah, LDK, kursus kefahaman islami, PnP di sekolah, etc).
- training programme percuma dikendalikan oleh pihak CS bermula Nov dan Dec ini seluruh Malaysia.
- free gift (tunggu..)

apa tunggu lagi..JOM MERIAHKAN USRAH dan GEMPAKKAN DAKWAH.
insyaallah, produk ini akan membantu anda menjadi naqib yg cemerlang. amin.

berminat? sila beri nama, emel dan no telefon anda kpda sya ke 013-3190214 atau email ke banat_md@yahoo.com. Anda dan saya punya harapan untuk memurnikan Islam dengan aktiviti2 yang menarik dan efektif. InsyaAllah. Semoga bermanfaat buat anda...

Nama :
Emel:
No Tel: