Wednesday, 17 February 2010

Baby on the way, inshaAllah....


This is a personal entry...I haven't written anything about my pregnancy here...yeap, alhamdulillah I am pregnant now, dah 5 bulan.... The scan indicated that it will be a baby girl...Alhamdulillah setakat ni takde complication lagi, setakat 3 bulan pertama yg mabuk dgn amat teruknya, huhu...but I am sure will worth all the sufferings when I have the baby in my hand, inshaAllah..

I haven't really register at a dedicated clinic for the birth, banyak benda tak settle kat Malaysia ni lagi...takpe lah, sabar je baby yer...sekarang dah boleh rasa baby gerak2 dalam perut, hehe...it feels like cam sekilas ikan di air...hehe.. normally dia gerak bila I am in happy mood, kalau in sad mood, biasanya the baby stay still je, maybe she 'understands'...

Mood swing cam banyak gak, banyak ke arah swing ke arah sadness, huhu...maybe baby girl manja sket? Entahler...it is truely a new experience for me..kami berdua amat bersyukur dengan anugerah Allah ini...she comes just at the right moment...setelah selesai perjuangan PhD ni...

Itu jer la dulu...apa2 nanti inshaAllah akan di update lagi...

6 comments:

mamajannah said...

org pregnant mmg emo cket...tapi jgn dilayan..:)baby bila dah lahir ikut emosi ibu masa ngandung.

jgn sedih2 nanti bila dah kuar baby asyik nangis jerk..hehehe mcm jannah masa kecik2 dulu.:)


InsyaAllah segalanya dipermudahkan.

ana muslim said...

oo ye ke...patutla sy emo semacam je...tu lah susah gak nak melawan emo ni bila ia datang, nak2 bila keseorangan, lagi la menjadi2..solution, nak kene pi jumpa org selalu, bary hepi sokmo :)

ok, iA, time kasih atas advice awk, sy akan cuba tak sedih dah lepas ni, tak nak baby nanti duk nangis je manjang...

ameen ya Robb...moga semuanya di mudahkan :)

Emy Ahmad said...
This comment has been removed by the author.
Emy Ahmad said...

salam
tahniah kak fazlin dan hubby
semoga segalanya di permudahkan..ameen

ana muslim said...

wsalam wr...terima kasih emy...moga emy dan asben juga akan dpt baby soon, ameen :)

Iman said...

alhamdulillah...dah bleh rasa baby gerak.cant imagine the first time experience as a mother.. :)